(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
В статті описано метафору та метонімію як основні типи транспозиції смислу лексичних. В результаті дослідження виявлено, що транспозиція смислу лексичних одиниць відбувається завдяки спеціалізації загальновживаного слова шляхом “переходу” його основного значення за подібністю (метафора) чи сумісністю (метонімія).