(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто основні теоретичні підходи до визначення поняття “стилістична норма” в лінгвістиці. Виявлено її відмінність від літературної норми та встановлено зв’язок між динамікою стилістичної норми та еволюцією лексико-стилістичної системи мови.