(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена особливостям мовної та когнітивної репрезентації етноархетипу WorldTree в австралійській поетичній картині світу. Уточнено поняття “етноархетип”; етноархетип WorldTree представлено як архетипний шар етноконцепту BUSH та визначено його роль у формуванні архетипних і нових етнокультурних словесно-поетичних образів; виокремлено ядро етноархетипу; запропоновано низку когнітивних операцій архетипного аналізу; виділено основні критерії розмежування архетипних словесних образів.