(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена визначенню особливостей застосування соціо-когнітивного підходу до вивчення дискурсу і тексту в рамках теорії контексту, який розглядається як суб’єктивний конструкт, створений учасниками комунікативних ситуацій, що представлені імпліцитно в тексті низкою об’єктивованих когнітивних моделей. Використання контекстуального аналізу при дослідженні фрагментів тексту дозволяє з’ясувати і пояснити роль когнітивних моделей у процесі соціальної комунікативної взаємодії.