(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглянуто вторинний дієприслівниковий і герундійний предикати з урахуванням умовнонаслідковості. Типологізовано семантико-синтаксичні моделі функціонування вторинних предикатів на позначення умовно-наслідкових відношень. Окрему увагу приділено ролі й участі первинного предиката, предиката предикатів і суб’єктної синтаксеми.