(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядаються різні тенденції теорій словосполучення у зарубіжній та вітчизняній лінгвістиці, аналізуються проблеми визначення статусних характеристик словосполучення як поліномінативної синтаксичної одиниці, що відтворює у реальності комплексну ситуацію та реалізує певні структурні схеми на синтаксичному рівні.