(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті аналізуються твори Володимира Кобилянського з погляду рецепції ним античних образів і мотивів. Зазначається, що поетом розробляється комплекс мотивів, пов’язаних з естетико-філософськими ідеями орфізму, що є одним із виявів “парнаської манери” поета-символіста.