(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
Дослідження присвячене компаративному аналізу латиномовної українсько-польської поезії ХVI ст. та художньо-естетичної спадщини харківських поетів-романтиків 20-40 років ХІХ ст. Зроблено спробу визначити закладені ренесно-гуманістичні літературні традиції творення художніх образів та проаналізовано їх вияви в поезії Левка Боровиковського, Амвросія Метлинського, Миколи Костомарова; визначено спільні теми, мотиви та образи, представлено їх динаміку й змінність у контексті двох літературних епох.