(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
В статті здійснюється огляд сучасних літературознавчих досліджень, присвячених метадрамі. Доведено, що поетика метадрами має довгу історію жанрової і концептуальної еволюції. Важливо, що в певних драматичних текстах зберігається особливо загострене відчуття світу з його діалогічність, абсурдністю, подвоєністю і саморефлесивністю, що, зрештою, зумовлюэ їхню метадраматичність. У статті наголошується на необхідності введення в активний літературознавчий обіг вітчизняної науки терміну «метадрама» з огляду на численні приклади використання метадраматичної поетики в українських п’єсах.