(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті йдеться про те, що проблемно-тематичний та ідейно-образний рівні твору спрямовані на відображення складного пошуку особистістю свого місця у житті. Наголошуємо, що у романі цей процес показано через осмислення таких основних мотивів: історії та сучасності, батьківщини та чужини, гендерної та національної ідентичності. Також з’ясовано, що важливим смисловим центром твору є ідея тяжіння минулого над сучасним, яка виписана через наскрізну тему Другої світової війни.