(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
В російській мові XVII – XVIII століть значну частину іншомовних слів склали німецькі лексичні запозичення. При класифікуванні запозиченої лексики повинні враховуватися як формальні ознаки (асиміляція слів у мові, що їх запо-зичує), так і функціональні (вживання слів у мові, що їх запозичує). Проведене дослідження базується на фактичних даних, отриманих різними лінгвістами, і результатах власних спостережень автора.