(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто проблему використання прикметників в описі портретної характеристики жіночого образу в романі Томаса Манна «Будденброки». Підкреслено виняткову значущість детального опису зовнішності головної героїні, її жестів, поз та одягу в зображенні соціально-історичного часу. Зазначено, що прикметники у романі вказують на зовнішність особи, підкреслюють її соціальний статус. З’ясовано, що у виборі прикметників, у високій частоті вживання та в їх стильових функціях відображені основні закономірності і тенденції індивідуального стилю автора, що свідчить про гармонійність, цілісність його стилістичної системи.