(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена проблемі дослідження найменувань творчих колективів у сучасному антропоніміконі на матеріалі російської мови. Зокрема розглядаються питання, пов’язані зі структурно-семантичним строєм вказаних найменувань. Приведено різноманітні приклади назв творчих колективів, що ілюструють запропоновані теоретичні припущення. Зроблені деякі висновки про перспективи досліджень лексичних одиниць, що вивчаються. Теоретична база даної статті представлена науковими роботами, присвяченими антропонімам, їх структурі, семантиці, лексикографічному оформленню та функціонуванню у російській мові. Новизна дослідження полягає в визначенні перспектив вивчення назв творчих колективів з точки зору когнітивної семантики, детальному аналізі робіт, присвячених назвам у російській мові, та комплексному описі структурних та семантичних особливостей найменувань творчих колективів. Актуальність дослідження обумовлюється необхідністю проведення додаткових досліджень назв творчих колективів, відсутністю їх комплексного опису. Мета даної статті – проаналізувати основні роботи по антропоніміці, зокрема дослідження, пов’язані з розглядом структурно-семантичних особливостей найменувань творчих колективів, визначити подальші перспективи вивчення зазначених лексем.