(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті автором розглянуто проблему міжкультурної освіти в сучасному суспільстві, актуальність вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням у цьому аспекті та доведено важливість формування міжкультурної компетенції майбутніх фахівців з обліку та оподаткування. Автором розглянуто певні аспекти формування міжкультурної компетенції студентів – майбутніх фахівців з обліку та оподаткування у межах університетської дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням». У дослідженні визначено сутність поняття «міжкультурна компетенція». Автором встановлено місце міжкультурної компетенції у структурі компетентностей та виявлено складові міжкультурної компетенції. Окреслено специфіку розвитку даної компетенції у процесі вивчення дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням».