(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Істотними параметрами, що обумовлюють використання інгової форми дієслова в функції додатка у герундіальному реченні, є значення смислового дієслова основного речення, значення інгової форми дієслова та смисл висловлювання. Критеріями, що обумовлюють вибір інгової форми або інфінітиву, є смисл висловлювання, значення смислового дієслова, установка мовця, синтаксичні та семантичні фактори.