(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті проаналізовано особливості вербального сугестивного впливу судових промов. Досліджено використання методів маніпулювання (перекручування, приховування, способи подання інформації) та прийомів «неформальної логіки», сугестивний вплив яких реалізується через вживання відповідних мовних засобів. Визначено лексичні та синтаксичні конструкції, за допомогою яких здійснюється маніпулятивний вплив на учасників комунікативного процесу.