(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Статтю присвячено дослідженню тематичної структури лекції. Розглянуто визначення поняття ‘лекція’ у Longman Dictionary of Contemporary English та Abbyy Lingvo 12. Виділено та проаналізовано основні особливості письмових фіксацій лекції та засоби забезпечення когерентності самого тексту лекції. Для текстів письмових фіксацій лекцій були визначені та проаналізовані такі лінгвістичні параметри, як тема, фокус та зв’язки.