(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття розглядає семантику правничих термінів-абревіатур, які функціонують в економічних текстах. У роботі представлені визначення акронімів різними науковцями, які, наприклад, вважають абревіацію як спосіб створення номінацій для понять, позначених описово, за допомогою атрибутивних словосполучень, чи як словотвірний процес, який полягає у «згортанні» слів і словосполучень. Дослідження аналізує основні типи найчастіше вживаних юридичних термінів-абревіатур та акронімів в економічному дискурсі. Автор дійшла висновку, що скорочення в літературі різних жанрів з економіки повністю зберігають юридичні значення. Також зазначено, що англомовному фактологічному матеріалі з економіки зафіксовані економічні терміни як омоніми юридичних, що з’явилися внаслідок процесу транстермінологізації, а також терміни юридичні. Це переважно стосується тих сфер економічної комунікації, тих соціогруп, які безпосередньо займаються юридичною практикою на підприємствах, на різних бізнес-фірмах, у конторах, які пов’язані з економічною діяльністю.