(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті окреслено низку питань, що стосуються дослідження проблеми концептуального запозичення, типології даного феномену, запозичених лінгвокультурних концептів із індигенних мов у сучасній полінаціональній англійській лінгвокультурі. Імпортовані лінгвокультурні концепти (з індигенних лінгвосистем) отримують розвиток у лінгвокультурі-реципієнті (англійській). У подальшому це закономірно відбивається на лексичному матеріалі, який набув додаткових значень та смислів у мові-реципієнті. У результаті концептуального запозичення розвивається, збагачується і продовжує формуватися лінгвосистема реципієнта – полінаціональна англійська мова і її культура.