(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
Стаття присвячена вивченню особливостей лексичної вербалізації концепту БЕЗПЕКА в англійській мовній картині світу на основі порівняльного аналізу його компонентів, що включають базові елементи і їх похідні. В роботі висловлюється припущення про те, що обсяг концепту БЕЗПЕКА в англійській мовній картині світу грунтується на загальному значенні «захист, захищеність від ризику, загрози або відсутність такої». Концепт БЕЗПЕКА є одним з базових концептів світосприйняття людини при усвідомленні себе у взаємодії з суспільством. Саме безпека виявляється наріжним каменем, що забезпечує стабільне функціонування людини в суспільстві і самого суспільства в цілому. У зв’язку з цим проблема сприйняття концепту БЕЗПЕКА і його розуміння стають особливо актуальними в сучасному суспільстві. У цій статті вивчається реалізація концепту БЕЗПЕКА в англійській мовній картині світу.