(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті висвітлюється психолінгвістичне бачення мовних намірів політичного лідера. Зазначено, що мовне середовище будь-якого політика характеризується відкритими та прихованими намірами, ідеями, планами тощо. Мовна поведінка політика наділена різним змістом (емоційним, естетичним, логічним, чуттєвим). Розуміння мовних інтенцій політика здійснюється за допомогою психолінгвістичного методу дослідження, а саме інтент-аналізу, що допомагає глибоко зануритися у текст промови та віднайти приховані інтенції мовця. Текстом дослідження мовних інтенцій політика стала інавгураційної промови виголошеної нинішнім президентом США Дональдом Трампом. Визначено провідну ідею промови та зазначено, що наміри мовця орієнтовані на окреслення процвітаючого майбутнього для його країни та народу.