СТИЛІСТИЧНЕ НАВАНТАЖЕННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ ЛЕКСИКИ У МОВНОМУ ОФОРМЛЕННІ РЕКЛАМИ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ АВСТРАЛІЇ (2022) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2024)
Стаття присвячена дослідженню стилістичних особливостей англійської лексики у мовному оформленні реклами готельного бізнесу Австралії. У статті аналізується, як різні стилістичні засоби впливають на сприйняття реклами потенційними клієнтами. Зокрема, досліджується використання метафор, гіпербол, епітетів та інших стилістичних прийомів, які надають рекламним текстам емоційного забарвлення та переконливості, допомагаючи створити яскраві образи і викликати у потенційних клієнтів позитивні асоціації з готелем. Метафори дозволяють зробити опис послуг більш образним і зрозумілим, гіперболи підкреслюють винятковість і переваги пропозицій, а епітети надають тексту колоритності та емоційної насиченості. Крім того, ці стилістичні засоби сприяють встановленню емоційного зв'язку з аудиторією, викликаючи у неї відчуття довіри та зацікавленості, що є критично важливим для успішного просування готельних послуг. Також розглядається специфіка лексичного вибору в залежності від цільової аудиторії та типу готелю (люкс, середнього класу, бюджетний). Автори використовують методи контент-аналізу та семантичного аналізу для вивчення рекламних текстів на сайтах австралійських готелів, а також порівнюють стилістичні особливості реклами з різних регіонів Австралії. Результати дослідження показують, що правильне використання стилістичних прийомів у рекламі значно підвищує її ефективність, сприяючи формуванню позитивного іміджу готелю та залученню клієнтів. Зокрема, ефективне використання метафор, гіпербол та епітетів дозволяє зробити рекламні повідомлення більш яскравими, емоційно насиченими та переконливими, що підсилює емоційний відгук у потенційних клієнтів. Це, в свою чергу, допомагає створити позитивні асоціації з брендом готелю, підвищує рівень довіри до нього та стимулює бажання скористатися його послугами. Крім того, стилістичні прийоми дозволяють виділити готель на тлі конкурентів, підкреслюючи його унікальні переваги та особливості, що також сприяє залученню більшої кількості клієнтів та формуванню його довготривалого успіху на ринку. Дослідження також підкреслює важливість врахування культурних та регіональних особливостей у створенні рекламних текстів для досягнення максимального впливу. Зроблено висновок, що реклама готельного бізнесу в Австралії відображає унікальні культурні цінності та очікування місцевих та міжнародних гостей, що потребує особливого підходу до її створення.