ПОЛЬОВИЙ ПІДХІД ЩОДО ВИВЧЕННЯ ЛЕКСИЧНОЇ СИСТЕМИ МОВИ У ФОРМАТІ ДОСЛІДЖЕННЯ “ПОНЯТІЙНОГО ПОЛЯ” (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У лінгвістиці існує кілька концепцій поля. Найбільшу розповсюдженість отримали концепції понятійного, семантичного, лексико-граматичного, синтаксичного та функціонально-семантичного полів. Оскільки наше дослідження проводиться на основі теорії понятійного та семантичного поля, ми зосередили увагу саме на цих двох концепціях. Багато дискусій викликали концепції Й. Тріра та Л. Вейсгербера. Критична оцінка їхніх праць стимулювала подальші поглиблені дослідження лексичної системи мови. У роботі проаналізовані праці вчених, присвячені вивченню груп слів або словникового складу з лінгвістичної позиції.