АКСІОЛОГІЧНА МОДЕЛЬ “ЧОРНИЙ-БІЛИЙ ” В УКРАЇНСЬКОМУ ЩОДЕННИКОВОМУ ДИСКУРСІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Уточнено та конкретизовано наукові уявлення про аксіологічну модель як особливу форму пізнавальної діяльності людини, репрезентовано мовну модель “чорний-білий”, проаналізовано її місце та функції у культурній парадигмі й аксіосфері українського етносу, визначено особливості мовного вираження і роль організованої моделі в змістовій організації українського щоденникового дискурсу.