ПРО АСПЕКТИ ТОПОНІМІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ В СУЧАСНІЙ ЛІНГВІСТИЦІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
В статті йдеться про актуальність ономастичних досліджень та сучасні аспекти вивчення топонімів. Проведено аналіз існуючих класифікацій топонімів. Діахронія, синхронія та їх поєднання є підходами до вивчення даного пласту лексичної системи мови. Когнітивний, типологічний та лексикографічний виступають як основні напрямки дослідження назв географічних об’єктів.