ДЕЙКТИЧНІ КОНСТРУКЦІЇ В ПЕРЕКЛАДІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена порівняльному аналізу дейктичних конструкцій у дискурсі мови оригіналу та мови перекладу. Просторовий дейксис може виражати як об’єктивний або фізичний простір, так і суб’єктивний. Нерегулярні кореляції дейктичних конструкцій представляють концептуальний простір. Прихований дейксис у мові перекладу знаходить відображення на контекстуальному рівні.