МОВНИЙ ЗНАК ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ ФІЛОСОФСЬКОЇ КАТЕГОРІЇ ВІДНОШЕННЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена аналізові мовного знака через призму філософської категорії відношення. Обґрунтовується, що властивість “віднесеності” є визначальною для розуміння знака і може слугувати основою для систематизації лінгвосеміотичних досліджень. Пропонується модель знака як ієрархічно організованої сітки відношень.