АБРЕВІАЦІЯ ЯК ПРОЯВ МОВНОЇ ЕКОНОМІЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У сучасній англійській мові помітною є тенденція до мовної економії, котра насамперед пов’язана як із збільшенням кількості інформації, так і з прагненням до усунення інформаційної надлишковості. У статті йдеться про абревіацію як один із проявів мовної економії.