ФРАНЦУЗЬКИЙ “РЕГІОНАЛЬНИЙ” РОМАН І УКРАЇНСЬКА “ХИМЕРНА” ПРОЗА: ТИПОЛОГІЧНІ ЖАНРОВІ РИСИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
Зіставлено специфіку жанру французького “регіонального” роману і української “химерної” прози. Встановлено особливості проблематики й поетики, детерміновані дискурсом “обласницького” роману; визначено архетипні чинники типологічних жанрових сходжень.