ДО ТИПОЛОГІЇ ОБРАЗІВ ГОЛОВНИХ ГЕРОЇВ РОМАНІВ ІНІЦІАЦІЇ (ЗА РОМАНАМИ “КУЛЬТ” Л. ДЕРЕША, “ЛЕЛЕКА І ЛЬОЛЯ” М. НАГАЧА, “ДВАНАДЦЯТЬ” Н. МАКДОНЕЛЛА) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
Статтю присвячено аналізу типологічних особливостей формування образів головних героїв сучасних романів ініціації в українській, польській та американській літературах. Виявлено подібності та відмінності сюжетно-фабульної основи та системи персонажів у художніх текстах Любка Дереша, Мірослава Нагача та Ніка МакДонелла. Висвітлено авторські трансформації сюжетно-образного матеріалу чарівної казки у творах молодих письменників.