ХУДОЖНЯ РЕАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ “ДЕРЖАВНА ЗРАДА” В РОМАНАХ ІВАНА БАГРЯНОГО “САД ГЕТСИМАНСЬКИЙ” ТА ДЖОРДЖА ОРВЕЛЛА “1984”: ПОРІВНЯЛЬНИЙ АСПЕКТ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядається трансформація концепту “державної зради” в умовах тоталітарного режиму. Визначено спільні та відмінні риси в особливостях літературного зображення цього поняття Іваном Багряним та Джорджем Орвеллом.