РЕАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ ЗАГРОЗА В МОВІ ТА МОВЛЕННІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто структурні особливості концепта ЗАГРОЗА, проаналізовано словникові дефініції слова-репрезентанта зазначеного концепта, установлено семи, що формують поняттєвий прошарок концепта ЗАГРОЗА, описано валентність лексеми threat як його основного вербалізатора. Структуру концепта ЗАГРОЗА змодельовано за допомогою предметно-центричного фрейму. Описано засоби заповнення слотів фрейму на матеріалі англомовних тлумачних словників та Британського національного корпусу.