ПРИКМЕТНИКИ НА ПОЗНАЧЕННЯ РИС ХАРАКТЕРУ В ДАВНЬОГРЕЦЬКОМУ РОМАНІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджуються прикметники на позначення рис характеру у романах «Ефіопіка» Геліодора та «Левкіппа і Клітофонт» Ахілла Татія. За допомогою лексикографічних джерел та контекстуального аналізу виокремлено лексико-семантичну групу даних прикметників, поділено їх на чотири лексико-семантичні класи, проаналізовано їх лексико-семантичні та синтагматичні особливості