МЕТАФІЗИЧНА СКЛАДОВА ПОЕТИЧНОГО СВІТУ МІЛАНА ДЄЖІНСЬКОГО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто метафізичні образи у творчості сучасного чеського поета Мілана Дєжінського. Метафізичний елемент був присутній в чеській поезії протягом всього ХХ ст. У статті досліджено такі аспекти метафізичного світу поезії Дєжінського, як образ ночі, темряви, світла, природи, визначено позицію ліричного героя.