ПЕРЦЕПТИВНІ ПАРАМЕТРИ ПСИХОПОЕТИКИ МАЛОЇ ПРОЗИ М. ХВИЛЬОВОГО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Дана розвідка присвячена дослідженню індивідуально-авторського інструментарію вираження внутрішнього світу особистості у малій прозі М. Хвильового. Предметом вивчення обрано безпосередні співвідношення письменницьких поетикальних прийомів і засобів та суб’єктивного світосприйняття персонажів. У результаті комплексного аналізу сенсорних образів у низці новел письменника констатовано, що перцептивні враження його протагоністів виступають одним із основних засобів характеристики їх психоемоційного стану.