КОМУНІКАТИВНА СКЛАДОВА МЕДІАБЕЛЬНОСТІ КОНФЛІКТІВ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто поняття медіабельність, зокрема визначено критерії медіабельності конфліктів. Проаналізовано кореляцію принципів класичної медіації та вербального вираження у процесі примирення. Встановлено взаємозв’язок складності конфлікту та комунікативних стратегій медіації. Виділено основні комунікативні категорії, якими послуговують медіатори у процесі фасилітативної та трансформативної медіації.