КОЛЬОРОНАЙМЕНУВАННЯ У ПОДОРОЖНІХ РЕПОРТАЖАХ А. АНДЕРША ТА ЇХНІ СТИЛІСТИЧНІ ФУНКЦІЇ У ТЕКСТІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена вивченню лексико-семантичної групи слів на позначення кольору, яка досліджується на матеріалі подорожніх репортажів відомого німецького письменника Альфреда Андерша, зокрема збірок його репортажів «Wanderungen im Norden» і «Hohe Breitengrade». Основна увага приділяється дослідженню стилістичних функцій кольоронайменувань у тексті подорожніх репортажів, одне з основних завдань яких правдиво відображатиоточуючу дійсність, зокрема, функції опису природи, а також частотності вживання колоронайменувань у даному типі тексту.