лінгво-прагматичні особливості французьких інструкцій до вживання лікарських препаратів (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У пропонованій статті розглядаються лінгвістичні особливості французьких інструкцій до вживання лікарських препаратів. Представлено аналіз теоретичних поглядів різних науковців щодо їх структури, лінгвістичних та прагматичних характеристик описових, апелятивних. наказових та інформативних текстів, до яких відносяться фармацевтичні інструкції та вкладиші до медичних препаратів. Докладно описується вплив лексико-граматичних особливостей на досягнення прагматичного ефекту текстів французьких інструкцій до вживання лікарських препаратів.