МОТИВАЦІЯ І ЕМОЦІЙНА ПАМ’ЯТЬ , НЕОБХІДНІ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ДРУГОЇ МОВИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Мова є основним засобом для встановлення релігійних норм, моральних концептів, законів, «створення» культури, передачі знань через покоління і т.д. Крім того, вона є єдиним засобом для передачі культурного досвіду і міжкультурного спілкування. На даному етапі нашого дослідження в центрі уваги знаходяться мотивація і емоційна пам’ять, необхідні для вивчення другої мови.Теоретична основа: Здійснено аналіз різних підходів і теорій, присвячених мотивам і емоційній пам’яті, що необхідні для вивчення другої мови, аби забезпечити багатосторонній, цілісний підхід до об’єкта дослідження. У даній статті представлені теорії Фадіга Л., Брауна Д., Крашена С., Виготського Л., Шуманна Д., Едельмана і інших. Мовний матеріал: розглядаються приклади будови мовлення і творчості мовлення на різних рівнях оволодіння мовою (з дошкільного до університетського). Результати аналітичного дослідження дозволяють припустити, що учень / студент оцінює вчителя, методи викладання, навчальний процес, а також другу мову, носіїв цієї мови і культуру, в якій вона використовується на підставі його / її минулого досвіду, культурної спадщини. Крім цих особистих факторів, що впливають на процес навчання, існують загальні основи для всіх тих, хто вивчає другу мову. Кращими методами викладання другої мови є ті, які базуються на цих загальних принципах і є досить гнучкими, щоб здійснити певні зміни в залежності від характерних особливостей, потреб, мотивації, культурного фону і т.п. учня.