Семантичні поля термінології фахової мови екологія : фреймова організація (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядається новий ракурс опрацювання концептів фахової мови «екологія» на засадах корпусної лінгвістики, що дає змогу змоделювати принципи концептуалізації понять в галузі екології, які сьогодні динамічно з’являються і актуалізувати їх в фаховій мовній семантиці для забезпечення розуміння в процесі мовної комунікації.Увага зосереджується на уточненні поняття «екоконцепт», що є системою когнітивних знань, понять екології, яка актуалізується лексико-семантичним полем екології, в якому на основі корпусної лінгвістики виділяється ядро та приядерна зона (периферія).