Синтаксичні засоби експресивізації з елімінацією структурних компонентів (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено дослідженню сучасного економічного дискурсу на матеріалі наукових статей українського журналу «Економіст». Виявлено основні засоби експресивізації наукового мовлення на синтаксико-стилістичному рівні. Охарактеризовано особливості вживання еліптичних та парцельованих конструкцій з метою посилення прагматичного потенціалу наукового тексту.