КОМУНІКАТИВНИЙ ПІДХІД ЯК СТРАТЕГІЯ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ МОВЛЕННЄВОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядаються суть та особливості комунікативного підходу до формування іншомовної комунікативної культури студентів ВНЗ на заняттях з іноземної мови, характеризується комунікативна компетенція як результат комунікативно орієнтованого навчання, визначаються закономірності мовленнєвого спілкування й окреслюються принципи комунікативного методу. Розкриваються основні особливості навчальних методів, прийомів та завдань, використовуваних для актуалізації комунікативних можливостей студентів.