ФУНКЦІОНАЛЬНЕ ПОЛЕ УКРАЇНСЬКОЇ ГЛЮТОНІЧНОЇ МЕТАФОРИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядається функціональне поле глютонічної метафори в українській мові та окреслюються підходи до його категоризації у фреймах з нехарчовою/харчовою семантикою на матеріалі текстів наукового, фольклорного, біблійного, публіцистичного характеру та власних польових досліджень.