МОВНИЙ ОБРАЗ ФЛОРОЛЕКСЕМ «КЛЕН» ТА «ЯБЛУНЯ» В ПОЕЗІЇ В. ГОЛОБОРОДЬКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті різноаспектно досліджуються засоби експлікації мовного образу флоролексем «клен» та «яблуня» як домінантних мовних компонентів горизонтального простору лінгвопоетичної картини світу поезії В. Голобородька. Проаналізовано стилістичне мововтілення та атрибутивні характеристики зазначених мовних образів. З’ясовано, що ці рослинні образи виражають однорідну символічну систему, репрезентовану епітетами, метафорами та складними компаративними конструкціями. Вищезазначені флоролексеми «яблуня» и «клен» охоплюють широкий діапазон поетично-символічного потенціалу творчості В. Голобородька. Завдяки зазначеним лексичним одиницям, автор доносить до реципієнта на імпліцитному рівні власне світобачення та традиції свого регіону.