ФУНКЦІОНУВАННЯ ВЛАСНИХ НАЗВ У ТВОРАХ УЛАСА САМЧУКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Статтю присвячено семантичному аналізу власних назв у творах Уласа Самчука, а також особливостям їх функціонування. Об’єктом дослідження є мова творів «Волинь», «Марія», «Дермань». Предметом роботи обрано семантичні та стилістичні значення власних назв у тексті романів. Методи дослідження підпорядковано досягненню поставленої в роботі мети. Для виокремлення власних назв на позначення імен, прізвищ, прізвиськ, місцевостей тощо обрано метод часткової вибірки. Методи порівняння та аналізу застосовано для систематизації онімів на тематичні групи за стилістичною, естетичною та семантичною функціями. Метою нашого дослідження стало з’ясування характерних стилістичних засобів та естетичних функцій власних назв у романах Уласа Самчука «Волинь», «Марія», «Дермань».