ТЕРМІНОЛОГІЧНА ЛЕКСИКА У КНИЗІ Д. АДЖЕМОГЛУ ТА ДЖ. А. РОБІНСОНА «ЧОМУ НАЦІЇ ЗАНЕПАДАЮТЬ»: СТРУКТУРНО-СЕМАНТИЧНИЙ АСПЕКТ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті описано структурно-семантичні особливості термінологічної лексики у книзі Д. Аджемоглу та Дж. А. Робінсона «Чому нації занепадають». Досліджено феномен документальної літератури, її ознаки, жанрове різноманіття та функції. Розглянуто книгу Д. Аджемоглу та Дж. А. Робінсона «Чому нації занепадають» як приклад документальної літератури та схарактеризовано її функції. На основі аналізу укладеної вибірки англійських термінів установлено основні способи їх словотворення та структурну будову. Встановлено шість словотворчих типів термінологічних одиниць. Терміни-словосполучення описано за моделями творення. Виділено загальнонаукові, галузеві та міжгалузеві терміни. Міжгалузеві суспільно-політичні терміни поділено на 15 лексико-тематичних груп.