ДЖЕРЕЛО: СПЕЦИФІКА ВЕРБАЛІЗАЦІЇ ЧОЛОВІЧИХ ОБРАЗІВ В РОМАНІ АЙН РЕНД (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті «Джерело: специфіка вербалізації чоловічих художніх образів» автори мають на меті провести аналіз вербалізації та актуалізації центральних чоловічих художніх образів в романі «Джерело» (1943) американської письменниці та філософа Айн Ренд. Об’єктами дослідження стають чотири головні чоловічі літературні образи: Говард Рорк, Пітер Кітінг, Гейл Вайнанд та Елсворт Тухі. Автори статті ставлять перед собою завдання проаналізувати ряд відповідних наукових праць, присвячених проблемам вербалізації, актуалізації, використання стилістичних прийомів, які застосовує автор літературного твору для створення художнього образу, який у свою чергу має взаємодіяти з читацькою рецепцією та передавати ідеї автора. Автори дослідження доходять висновку, що художні образи в романі Айн Ренд «Джерело» вербалізуються за допомогою широкого ряду стилістичних прийомів; Айн Ренд ефективно передає вербалізований емоційний стан, залучаючи основні з його компонентів: ситуативний, оціночний, соціокультурний, лінгво-когнітивний, тощо.