МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРМІНІВ ВІЙСЬКОВОЇ СПРАВИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена методологічним основам дослідження англійських термінів військової справи. Автор зосередився на тому, що комплексне дослідження термінологічної лексики, вивчення закономірностей її творення, структури термінів, дослідження системних відношень між одиницями цієї лексики перебуває у колі актуальних проблем мовознавства. Розвиток термінологічної лексики відображає культурний ріст народу та його культурне становище на тлі світового суспільства. У статті висвітлено основні методи лінгвістичного аналізу термінів та терміносистем; визначено основний підхід до вивчення військових термінів; проаналізовано закономірності утворення англійських термінів військової справи.