ЗАСОБИ АКТУАЛІЗАЦІЇ ІМПЛІЦИТНОЙ ТЕКСТОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Прийоми виразності, які актуалізують імпліцитну текстову інформацію, досліджені в статті через визначення типу лексичної структури тексту і характеру його асоціативно-смислового розгортання. Специфіку ідіостилю досліджено на матеріалі п’єси-притчі Б. Брехта «Що той солдат, що цей», естетична природа якої розкриває сутність нової художньої орієнтації: зміщення акцентів, більша увага зосереджена не на внутрішньому світі людини, а на її залежності від механізмів соціального пригнічення.