КУЛЬТУРОЛОГІЧНА ІНФОРМАЦІЯ ЯК ОСНОВНИЙ ФАКТОР ДЕКОДУВАННЯ ФРАЗЕОЛОГІЗМІВ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розкривається взаємозв’язок національної специфіки мови та процесу творення фразеологізмів. Основним завданням дослідження фразеологізмів в даній статті стає пошук способів гармонізації міжкультурної комунікації з німецькою культурою. На матеріалах мовленнєвих ситуацій продемонстровано вплив соціокультурних установок на особливості індивідуального декодування загальнокультурного значення фразеологізмів. Розглянуто механізм фіксації у фразеологізмах смислів основних культурних універсалій національної німецької культури.